Hírek a Warez világából.
Igyekszem elfogulatlanul összegyűjteni a Warez-zel kapcsolatos híreket egy csokorba.
Úgy gondolom, vagyunk egy páran még akiket érdekel...

Nem marad titokban!

Ez a weboldal bárkinek megmutatja, hogy ön miket tölt le!




Téved, ha azt hiszi, hogy titokban maradhat, milyen filmeket töltött le a BitTorrent rendszerben – egy weboldal ezt a nyilvánosság elé tárja.

Bár teljesen legális tartalmakat is le lehet tölteni a BitTorrent-rendszerben (a torrent önmagában nem illegális), az azért nyílt titok, hogy a felhasználók leginkább szerzői jogokkal védett tartalmakat töltögetnek le szívesen a számítógépükre. Az is köztudott, hogy ez a rendszer semmit sem titkosít, azonban – jegyzi meg a TorrentFreak – az mégiscsak sokkoló, hogy egy publikus weboldalon elérhető azon filmek és egyéb tartalmak listája, amelyeket valaki egy IP-címről letöltött (és nem használt proxyt, VPN-t stb.)

A sokatmondó nevű I Know What You Download (tudom, mit töltesz le) weboldal figyeli a torrentforgalmat, és mindent nyilvánosságra hoz. Látható, hogy egy IP-címhez milyen információk és letöltések tartoznak. Az oldal körülbelül 460 ezer torrentről és 70 millió egyedi IP-címről őriz információt az adatbázisában.


©
Amellett, hogy az oldalon egyszerűen „ellenőrizhetjük” saját letöltéseinket (ehhez csak fel kell lépni a site-ra), még azt is megnézhetjük, mások mit töltenek le, ehhez elég megadni az IP-címüket. Még ennél is durvább, hogy az oldal egy kémeszközt is kínál, amellyel anélkül látható, hogy ki mit tölt le, hogy tudnánk a kapcsolódó IP-címet.
A TorrentFreak kapcsolatba lépett az oldal üzemeltetőivel, akik állítólag demonstrációs célokból hozták létre a site-ot, hogy promotálják, mi mindenre képesek, akár a szerzői jogok területén is. Arra mindenképpen jó figyelmeztetés ez az egész, hogy mennyire nyilvános a BitTorrent, és hogy mennyire ki vagyunk szolgáltatva az interneten másoknak.

Forrás: http://hvg.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése